|  | | Bez przesady z radzieckim kontrwywiadem |
|  |
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 3:46 pm |
|
|
| stary krab |
|
 |
 |
| Dołączył: 24 Kwi 2006 |
| Posty: 1322 |
| Skąd: Tarnów |
|
|
 |
 |
 |
|
Autentico
Zimą przed Igrzyskami Olimpijskimi 1980 mieszkaliśmy w Miasteczku Olimpijskim, wybudowanym z wyprzedzeniem na podmoskiewskim wzgórzu. Droga dojazdowa wznosiła się lekkim skosem, zaś poszczególne korpusy przy niej posadowione, podobne były jak listki na gałązce.
Na parterze każdego korpusu była obszerna recepcja z wszystko wiedzącymi naczelnikami, zaś na każdym piętrze non stop pełniły służbę wszystko widzące etażowe.
Pewnego razu z miasta wróciłem sam, nie grupką, jak to zwykle bywało. Wyrecytowałem numer komnaty (pokoju), otrzymałem klucz, wyjechałem windą na kondygnację, na której był nasz pokój, powiedziałem etażowej zdrawstwujtie, kluczem otworzyłem drzwi i wszedłem. Zdjąwszy kurtkę zacząłem się jakoś kręcić w przedpokoju, coś mi nie pasowało, stały bowiem spakowane dwie wielkie walizy, a my nigdzie przecież jeszcze nie zamierzaliśmy się pakować. Uświadomiłem sobie wreszcie, że jestem w obcym pokoju.
Ubrałem na siebie kurtkę, zamknąłem cudzą komnatę na klucz, powiedziałem etażowej doswidanija, w windzie wcisnąłem pierwyj etaż, oddałem na portierni klucz i wyszedłem z bloku. Dostrzegłem numer, wyższy od mojego, zszedłem więc z powrotem nieco niżej, gdzie dyskretnie się obejrzawszy trafiłem tym razem pod właściwy adres. |
|
_________________ (...) dlaczego każde miasto
musi stać się Jerozolimą i każdy
człowiek Żydem (...)
Adam Zagajewski - JECHAĆ DO LWOWA |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 5:56 pm |
|
|
| Shibbi |
|
 |
 |
| Dołączył: 12 Kwi 2006 |
| Posty: 1379 |
| Skąd: spod Maciejowej |
|
|
 |
 |
 |
|
haaaaaaaaaaaaa;) ;););) bo to był TAJNY kontrwywiad krabuś TAJNYjjjjjjjjjjjjjjjjjj;) haha cudowne !!!
 |
|
_________________ ... nie zapomniałam nie e e e e e
to wszystko we mnie jest,
jak ochota na grzech,
na smutek i śmiech .... |
|
|
|
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 7:50 pm |
|
|
| mewa |
| moderator |
 |
 |
| Dołączył: 20 Kwi 2006 |
| Posty: 1714 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
no tak:) bo to Malinowski był szybszy od...i Kozakiewicza gest przewidzieli...  |
|
_________________ Mówiłaś, że byłaś najbardziej szczęśliwa, gdy tańczyłaś, mówiłaś też, że byłaś najbardziej szczęśliwa, gdy tańczyłaś ze mną, a teraz które ze zdań wybierasz? / Cohen |
|
|
|
Wysłany: Nie Wrz 10, 2006 5:56 pm |
|
|
| ella_hagar |
|
 |
 |
| Dołączył: 01 Mar 2006 |
| Posty: 763 |
| Skąd: Warszawa |
|
|
 |
 |
 |
|
Lubię anegdoty. Lubię słuchać, czytać. Najlepiej takie z pierwszej ręki, zasłyszane bezpośrednio od osób biorących udział w opowiadanej historii.
Twoja historia Krabie jest do uśmiechu . Się mi czytało.
 |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Wrz 10, 2006 6:30 pm |
|
|
| Christine |
| administrator |
 |
 |