| |  |
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 9:20 pm |
|
|
| Christine |
| administrator |
 |
 |
| Dołączył: 13 Wrz 2005 |
| Posty: 2497 |
| Skąd: Gdańsk |
|
|
 |
 |
 |
|
Ależ ja nie uważam, że to jest dobry tekst, ot, historyjka z życia wzięta, napisana (niestety!) byle jak. Wskazany fragment poprawiłam, ale pewnie jeszcze wiele takich kwiatków sie znajdzie, jeszcze nie umiem ich wyłapać -mam klapki na oczach
Może wrócę za jakiś czas i rozwinę tekst w opowiadanie, ale teraz, to tylko historyjka, którą chciałam opowiedzieć znajomym.
Wróćmy do odpowiedzialności za słowa.
Tak, jestem zdania, że trzeba bardzo pilnować słów, publikując, zwłaszcza w sieci, bo tu nie ma korektorów czuwających nad poprawnością tekstu. Ale takie fora, jak Amarylis, służą również szlifowaniu; tekst przeczytany przez parę osób i skomentowany, podlega dalszej obróbce. Czasem nie zdajemy sobie sprawy, że nasze słowa mogą nabrać innych, nieprzewidzianych znaczeń. Warto więc się konsultować, korzystać z tego "cudzego" spojrzenia, na nasze słowa. |
|
_________________ Krystyna Bogusławska |
|
|
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 2:04 pm |
|
|
| maja |
|
|
 |
| Dołączył: 08 Sie 2007 |
| Posty: 228 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
miło, że się Pani uśmiechnęła.
Zostawiam Pani serdeczny uśmiech na czas nieobecności (huraaaaa, góry)  |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 6:39 pm |
|
|
| Christine |
| administrator |
 |
 |
| Dołączył: 13 Wrz 2005 |
| Posty: 2497 |
| Skąd: Gdańsk |
|
|
 |
 |
 |
|
Jak się mam nie uśmiechnąć, jesteś taką miłą osobą
Proszę; w necie wszyscy są równi, mówią sobie po imieniu - nicku, nie ma panów i pań
A krytyka, zwłaszcza ta dobrze uzasadniona, wcale nie boli.
Miłych wakacji, dobrej pogody i wracaj do nas, Maju  |
|
_________________ Krystyna Bogusławska |
|
|
|
| Forum Strona Główna » PROZA |