|  | | Jubileusz Andrzeja Tchórzewskiego |
|  |
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 7:18 am |
|
|
| Dona_AL |
|
 |
 |
| Dołączył: 15 Kwi 2006 |
| Posty: 73 |
| Skąd: Warszawa |
|
|
 |
 |
 |
|
Związek Literatów Polskich - Oddział Warszawski
oraz Wydawnictwa Arwil i Astra
uprzejmie zapraszają na Wieczór Jubileuszowy
Andrzeja Tchórzewskiego
połączony z promocją dwóch najnowszych tomów poetyckich:
"Wiersze z różnych kobiet" oraz "Bóg - Mara - sen"
O twórczości Jubilata mówić będą: M. Wawrzkiewicz, S. Jurkowski, A. Wołosewicz, J.Z. Brudnicki.
Teksty zaprezentuje Karol Suszczyński.
Po spotkaniu zapraszamy na tradycyjną lampkę wina.
Dom Literatury w Warszawie, Krakowskie Przedmieście 87/89, piątek, 25 maja 2007 godz. 18.00 |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 8:25 pm |
|
|
| Christine |
| administrator |
 |
 |
| Dołączył: 13 Wrz 2005 |
| Posty: 2463 |
| Skąd: Gdańsk |
|
|
 |
 |
 |
|
Gratuluję i mam nadzieję, że wieczór będzie udany!
Nie mogę przybyć, choć bardzo bym chciała.
Szkoda, że czas jest tak mało elastyczny, tyle przyjemności nas omija. |
|
_________________ Krystyna Bogusławska |
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 10:21 am |
|
|
| juragos |
|
 |
 |
| Dołączył: 28 Cze 2006 |
| Posty: 773 |
| Skąd: Katowice |
|
|
 |
 |
 |
|
PRZYŁĄCZAM SIĘ DO GRATULACJI I ŻYCZĘ WIELU JESZCZE KSIĄŻKOWYCH WYDAŃ POETYCKICH I PROZATORSKICH.
Mam nadzieję, że jubileuszowy wieczór upłynie w miłej i ciepłej atmosferze.
Pozdrawiam Jerzy |
|
_________________ Optymistom żyje się lepiej |
|
|
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 10:08 pm |
|
|
| KsięgaDawida |
|
|
 |
| Dołączył: 21 Kwi 2006 |
| Posty: 297 |
|
|
 |
 |
 |
|
| Dziekuję Jurku,dziekuję Krystyno.Właśnie byłem " Na strychu w Łomiankach"(jako przewodniczący jury turnieju jednego wiersza) i po raz pierwszy od 35 lat moglem posłuchać pięknego gruzinskiego języka(dysponującego od IV w odrebnym alfabetem).Wychodząc z obrad,które toczyły się w jakimś pokoiku na zapleczu sceny,musiałem przejsć przez scenę,a tam już śpiewał gruzinski pieśniarz( W Łomiankowskim Klubie Literackim mają taką tradycje,ze spotkaniom towarzyszy poezja śpiewana).Powiedzialem po gruzińsku przepraszam(bodiszi) i pozdrowiłem go też po gruzińsku (gamardżobat -dosł. "zwycięstwo niech będzie z tobą). Wszystcy byli zaszokowani,łącznie z artystą. Ale pożniej trochę z nim rozmawiałem w kuluarach,bo wszystko mi sie przypomniało.Gospodarzowi programu -poecie Miłoszowi Kamilowi Manasterskiemu bardzo się spodobało moje wspomnienie o tym jak Gruzini,gdy już nie było " przylepionych" Rosjan i Gruzinów mających rosyjskie żony, w mojej obecności wznosili taki toast; " To zdrowie wspólnych przyjaciól,przeciwko którym my mieliśmy o dwa powstawia więcej niż wy" (co jest historycznie potwierdzoną prawdą).Tak więc na moment odmłodnialem o 35 lat...Na ogół ludzie,których znam z sieci, zyskują przy "bliższym" poznaniu w realu.I to jest najbardziej optymistyczny wniosek.Może by zrobić jakiś "spęd" w pięknym Trojmiescie? Serdecznie pozdrawiam i tych amarylisjan z Warszawy i okolic zapraszam do Domu Literatury na 25-tego maja godz. 18. Mam już jedną książkę ("Wiersze z różnych kobiet") z erotykami. Niektóre z nich były pierwszy raz prezentowane na tym portalu. Jeszcze raz dziekuję za życzliwosć i zainteresowanie. |
|
_________________ Pierwszym warunkiem docierania do Prawdy jest bezinteresownosć (E. Husserl) |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 9:44 pm |
|
|
| Christine |
| administrator |
 |
 |
| Dołączył: 13 Wrz 2005 |
| Posty: 2463 |
| Skąd: Gdańsk |
|
|
 |
 |
 |
|
| Jubileusz - to słowo samo w sobie nobliwe i wzbudzające szacunek. Dlatego gratuluję raz jeszcze JUBILATOWI i życzę dalszego dorobku równie cennego, jak dotychczasowy. |
|
_________________ Krystyna Bogusławska |
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 11:32 am |
|
|
| Shibbi |
|
 |
 |
| Dołączył: 12 Kwi 2006 |
| Posty: 1345 |
| Skąd: spod Maciejowej |
|
|
 |
 |
 |
|
Też sie cieszę i gratuluję i ... i ściskam po babsku - a co ...  |
|
_________________ ... nie zapomniałam nie e e e e e
to wszystko we mnie jest,
jak ochota na grzech,
na smutek i śmiech .... |
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 12:21 pm |
|
|
| gurami |
| moderator |
 |
 |
| Dołączył: 11 Kwi 2006 |
| Posty: 1336 |
| Skąd: okolice Wielunia lub Ślask...jak kto woli |
|
|
 |
 |
 |
|
gratuluję najszczerzej jak potrafię i życzę dalszych sukcesów
pozdrawiam
gur |
|
_________________ Sylwia Kanicka |
|
|
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 7:53 pm |
|
|
| ella_hagar |
|
 |
 |
| Dołączył: 01 Mar 2006 |
| Posty: 739 |
|
|
 |
 |
 |
|
mam nadzieję, że dzięki dobrym nastrojom oraz sprzyjającej aurze piątkowa impreza była super.
Gratuluję pięknego jubileuszu. Gratuluję tak pięknego wydarzenia.
Brawo!
Życzę 1001 nowych wierszy.
Ps. Pokażcie jakieś fotki i napiszcie, jak było.  |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 7:05 pm |
|
|
| KsięgaDawida |
|
|
 |
| Dołączył: 21 Kwi 2006 |
| Posty: 297 |
|
|
 |
 |
 |
|
| Serdecznie dziękuję za życzenia z okazji promocji 2 moich nowych książek poetyckich; "Wiersze z różnych kobiet" (erotyki) i "Bog-Mara-sen"(wiersze filozoficzne i religijne) wydanych na 70 lecie moich urodzin.. Impreza w Domu Literatury była udana. Publiczności sporo. Zjawili się ,ku memu zaskoczeniu moi przyjaciele z Kopenhagi i..Łomży.Wiersze świetnie podał młody aktor pan Karol Suszczyński.. |
|
_________________ Pierwszym warunkiem docierania do Prawdy jest bezinteresownosć (E. Husserl) |
|
|
|
| Forum Strona Główna » REGULAMIN I INFORMACJE |