Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 3:07 pm |
|
|
| stary krab |
|
 |
 |
| Dołączył: 24 Kwi 2006 |
| Posty: 1311 |
| Skąd: Tarnów |
|
|
 |
 |
 |
|
Chciałem Was zaprowadzić, skłonić do wysłuchania jednego bodaj mojego wiersza. Są one w Nieszufladzie, ale kłopot w tym, że nie da się zaprowadzić jednym kliknięciem myszki. Nie udaje sie też poprzez autorów. Za to przez znajdujący się tam tytuł - jak najbardziej!
A więc tak: wpisujemy w wyszukiwarce internetowej (ja wchodzę przez ONET) poniższy adres,
http://nieszuflada.pl/
Gdy już się ukaże strona tytułowa - szukamu u góry okienek. W pierwszym po lewej ma być pokaż WIERSZE, dalej klikamy w tytułach i gdy już jest zielona kropeczka wtedy wpisujemy tytuł jednego z moich wierszy, np. Zielna. Po kliknięciu w strzałeczkę wyświetla się szereg wierszy, w tym na szóstej pozycji ten szukany Władysława Rysia. Klikamy w tytuł Zielna
Pod wierszem jest Władysław Ryś podkreślony. Klikamy w niego i wtedy ukazują się moje dane, m.in ilość utworów - 114> zobacz. Po kliknięciu - z lewej strony ukazują się tytułu moich wierszy. Przy paru jest dopisek +[MP3]. Otwierając taki wiersz znajdziemy przy tytule po prawej w czerwonym nawiasie (odsłuchaj). Gdy klikniemy, a mamy uruchomiony głośnik - można usłyszeć głos starego kraba.
Skomplikowane trochę, ale działa, można spróbować. |
|
Ostatnio zmieniony przez stary krab dnia Pią Kwi 27, 2007 1:43 pm, w całości zmieniany 1 raz _________________ (...) dlaczego każde miasto
musi stać się Jerozolimą i każdy
człowiek Żydem (...)
Adam Zagajewski - JECHAĆ DO LWOWA |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 3:46 pm |
|
|
| juragos |
|
 |
 |
| Dołączył: 28 Cze 2006 |
| Posty: 777 |
| Skąd: Katowice |
|
|
 |
 |
 |
|
Władku, kurcze pieczone! I Ty potrafisz zaskakiwać.
To działa, fajnie się słucha. Interpretacja autorska wiersza jest zawsze siekawsza od aktorskiej. Tu sie czuje odpowiedni klimat.
Dlaczego nie dasz mp3 z tekstami na swoja oficjalną stronkę.
Dobrze by było, żeby podczas odsłuchiwania wiersza tekst nie znikał.
Ja też noszę się z zamiarem nagrać kilka tekstów i włożyc na moją oficjalną stronkę. A mam ku temu warunki studyjne. Tylko z czasem kiepsko.
Pozdrawiam Jerzy |
|
_________________ Optymistom żyje się lepiej |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 1:53 pm |
|
|
| stary krab |
|
 |
 |
| Dołączył: 24 Kwi 2006 |
| Posty: 1311 |
| Skąd: Tarnów |
|
|
 |
 |
 |
|
| juragos napisał: | To działa, fajnie się słucha. Interpretacja autorska wiersza jest zawsze ciekawsza od aktorskiej. Tu sie czuje odpowiedni klimat.
Dlaczego nie dasz mp3 z tekstami na swoja oficjalną stronkę. |
A to jest myśl. Tylko wnuk mi wyrósł, politechnikę skończył, pracuje zawodowo i nie w głowie mu teraz poprawianie dziadkowej strony.
| Cytat: | | Dobrze by było, żeby podczas odsłuchiwania wiersza tekst nie znikał. | W tej kwestii nic rozsądnego powiedzieć nie jestem w stanie.
| Cytat: | Tylko z czasem kiepsko.
Pozdrawiam Jerzy |
Dzięki za pozdrowienia i miły komentarz. Czasu ci u mnie dostatek, ale nie znam sposobu, iżby Ci go trochę użyczyć.  |
|
_________________ (...) dlaczego każde miasto
musi stać się Jerozolimą i każdy
człowiek Żydem (...)
Adam Zagajewski - JECHAĆ DO LWOWA |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 3:53 pm |
|
|
| juragos |
|
 |
 |
| Dołączył: 28 Cze 2006 |
| Posty: 777 |
| Skąd: Katowice |
|
|
 |
 |
 |
|
Szkoda, że nie możesz mi go trochę odstąpić.
Dziękuje za dobre chęci.
Pozdrawiam serdecznieJurek |
|
_________________ Optymistom żyje się lepiej |
|
|
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:33 am |
|
|
| stary krab |
|