Wysłany: Czw Lip 27, 2006 7:45 am |
|
|
| Darren |
|
 |
 |
| Dołączył: 29 Kwi 2006 |
| Posty: 345 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Wszystko zaczął on - Zielony 28. Myśl podjęto gdzie indziej - indziej znaczy gdzie? Na innych forach. W sobotę zbiera się cała banda. Będzie piwo, hulanki, swawole, tylko karczmy nie wolno rozwalić, przed wszystkim - bo i tak będą wióry, jak każdy przybędzie. Dla nieobytych będzie herbata, kawa i herbata (z prądem), kawa też może się znajdzie z jakimiś voltami. Karczma nazywa się Philo (z dodatkiem Kawy). A jak Philo - znaczy trzeba - miłować. Brzmi filozoficznie - nie? Do tego, ta kawa. Teraz to prawie, jak jakiś narkotyk z dodatkiem wiedzy i doświadczenia. Będzie się działo. Oj, będzie się działo.
Zielony kolor to kolor Nadziei - też będzie. Na pewno przyleci Zielona Motylla - będziem witać i nuźie całować - a jakże! Z PoezjiArt będzie ich więcej, szkoda, że Jednej nie będzie - też za Nią wypijemy swoje. O kim mowa? O przyszłości polskiej literatury kobiecej - Poświatowska, Pawlikowska, to przy niej robaczki świętojańskie, Ona jest, jak latarnia na wzburzonym morzu - oczywiście! Regina Misztela. Będzie też nasz kobiecy Rimbaud - Baudealire - iktotamjeszcze - Asia Treder. A jak będzie Asia, to podobno da popalić innym i posmakować swojego pisania - warto! Wiem, czytałem. Od Nas (się znaczy z bandy Plezantropa!) będzie z pewnością Caroll - kobieta silna jak dąb, prawie-facet! Umie drugim wstrząsnąć jak galaretką, jak się siądzie i popatrzy - o, Caroll nowy wiersz wstawiła, e tam kuwa - napisała! I jak ten ów siądzie i zacznie czytać, to się raz ciepło, raz zimno robi gdzieś w środku - gdzie? Nie wiem, ważne że się robi, radzę sprawdzić - też warto, jak w przypadku wyżej. Będę Ja. Ale ja, będę. Tyle. Awizowała się Pati - może też będzie? Będzie nasza polsko-hiszpańska Elka z forum Goddam`a (żałuj chłopie, że Cię jeszcze na liście nie ma!) czyli z Lepszej Strony Ciszy. Fajnie będzie poznać tę, która namolnie wszem i wobec ogłosiła jedną rzecz - My wiemy! My pamiętamy! A jak wszystkich ogarnie obsesja - będziem się radować, że z odległego Lublina przyjechała - kto taki? Ewa Kołodyńska. Chyba tyle ze znajomych - resztę, którą pominąłem - wybaczta! dopiero poznam. Cholera! Zapomniałbym! Na sandały Łazarza i Smerfie jagódki! Od nas będzie przecież - Apres. Warto poznać. Warto czytać. Podobnie jak Caroll - kobietofacet! A jak wstrząśnie, to nie tylko gruszki lecą, ale i łzy ...
Będą atrakcje - wieczorki poetyckie. Może wieczór, jeden długi, aż każdemu będzie się chciało więcej? Postaramy się. Będzie czytał Zielony, czy sam? Podobno ma być Agnieszka - wschodząca gwiazda polskiej sceny teatralnej i filmowej. Ma czytać - ale czy każdego wiersze ma czytać? Się kobietka nam zapracuje na amen. Będziemy wspomagać. Asia Treder - też będzie miała swój wieczorek. Posłuchamy, w końcu trzeba. I po to się jedzie - posłuchać, pogadać, co dalej z nami? Nami piszącymi.
Czy poza tą atrakcją będą inne? Będą - jakie? Niespodzianka. Nawet ja nie wiem.
Całość trwać będzie 2 dni. Liczę, że ktoś zaopatrzy się w aparat i będą fotki. Fajnie by było uwiecznić taką bandę ...
Zatem -
NA DIONIZJE KRAKOWSKIE, MARSZ!
_____
[Darren] |
|
_________________ Mam dwadzieścia lat.
I jeszcze trochę w zanadrzu |
|
|
|
 | |  |
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 8:19 am |
|
|
| Nadzieja. |
|
 |
 |
| Dołączył: 13 Kwi 2006 |
| Posty: 95 |
| Skąd: Koszalin |
|
|
 |
 |
 |
|
Och Darrenie! Tyś fantastyczny jest jednak
PSy(spod płota o.) aparat będzie będzie się bój. Za 11 godzin będę w pociągu a co! :D |
|
_________________ z braku talentu do oddychania |
|
|
|
| Forum Amarylis Strona Główna » REGULAMIN I INFORMACJE |