Forum Amarylis

login.php profile.php?mode=register faq.php memberlist.php search.php ./.

Forum Amarylis Strona Główna » SATYRA » o satyrze z tomu spacer cynika Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
.
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 4:45 pm Odpowiedz z cytatem
Asia 8D
Gość

JA też mam jutro konkurs z polskiego życzę wszystkim powodzenia , maxymalnej liczby ptk. możę się spotkamy na wojewódzkich albo rejonowych ? Rolling Eyes ( w siebie wątpie ) Very Happy Jeszcze raz powodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
;)
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 4:47 pm Odpowiedz z cytatem
MOnika
Gość

Jestem kolejna osoba biorąca jutro udział w tej olimpiadzie. W naszej sql przygotowujemy sie do niej od miesiąca ;) ciekawe, jak nam to wyjdzie :D heh, ja tu pisze zamiast sie uczyc <niedobrze> dlatego leceeeeeeeeeem papa ;) mam nadzieje, że pogadamy o wynikach jutro :D Mr. Green
3mam kciuki :)
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 5:10 pm Odpowiedz z cytatem
NaTi xD
Gość

Powodzenia moi mistrzowie !! :D Buziaki....damy rade ! xD
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 5:26 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

ja tez pisze to co wszyscy. dziś sie zaczołem "uczyć" tzn czytam te herezje pozdro dla wszystkich i niewieze ze sie spotkamy na rejonowych bo jak zdobende pare ptk to bendzie max. pozdro for all
yo zom
<3m>
Olimpiada
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 5:49 pm Odpowiedz z cytatem
Max
Gość

Ja też jutro biorę udział w olimp. z polaka
Rolling Eyes
Ciekawe czy będzie trudna
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 6:27 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

ja też jutro mam olimpiade z polaka:) życze wszystkim powodzenia
A ma ktos interpretację
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 6:38 pm Odpowiedz z cytatem
Ola z krk
Gość

wiersza wojciecha młynarskiego "przyjdzie walec i wyrówna"? prosze o pomoc
Interpretacja "przyjdzie walec...
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 6:44 pm Odpowiedz z cytatem
elftherini
Gość

Interpretacji zrobionej przez polonistke nie mam ale najprościej to mozna powiedziec, że każdy robi coś dla innych niestarannie, wychodząc z założenia, że to nie on będzie się o to martwić tylko ten kto przyjdzie po nich. Polacy wychodzą również z założenia, że nie ważne jest "JAK" tylko "ŻEBY BYŁO".

Mi się podoba, bo skoro nikt się nie uczył to może mam jakieś szanse^^.
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 6:51 pm Odpowiedz z cytatem
Kinga!!
Gość

elooo ja tez pisze jutro Olimpiadke z Polaka!!!Właśnie szukałam tego utworu i dzieki wam znalazłam wielkie dzięki!!!tak wogóle to najbardziej wchodzi mi do głowy "Pijaństwo", "Do Króla" no i "List do ludożerców"a reszty nie kamam na razie no i oczywiście ta "krótka rozprawa..." Mikołaja Reja jest koszmarna!!powodzenia ....ja to napewno sie nie dostane heheh Confused
o Satyrze
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 7:33 pm Odpowiedz z cytatem
Marrta
Gość

Ojej.... !! cała młodzież polska pisze jutro olimpiadę??.... hehe, ja tesh piszę... ciekawe czy będzie trudna. Materiał trochę trudny, ale bardzo ciekawy. Piosenki Młynarskiego to głównie przesłania alegoryczne, ale interpetować mi się nie kce Very Happy
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 7:35 pm Odpowiedz z cytatem
Gość

tez mam jutro olimpiade:D tylko chory bylem i sie musialem sam w domu przygotowac.. tez mialem problemy ze znalezieniem "o satyrze". mam nadzieje ze dobrze mi pojdzie i tegoz samego wam zycze:P
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 7:50 pm Odpowiedz z cytatem
Alcia
Gość

Ja też oczywiście piszę olimpiadę. A powiedzcie coś na temat tego jak rozumiecie główną myśl "kocham nasze wady narodowe" Tak poprostu "olimpiada jest o wadach i o satyrze" czy jakoś głębiej?
a w polskę idziemy ktoś mi wytłumaczy?
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 7:51 pm Odpowiedz z cytatem
Ola z krk
Gość

prooooszę...
Olimpiada!!!
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 8:09 pm Odpowiedz z cytatem
Anka
Gość

Hi hi hi i ja też biorę ucział, ale tak się składa, że za bardzo to nic nie umiem (pewnie będę ostatnia w sszkole) a co do Młynarskiego to mam jedynie texty i pościągane te własnie piosenki
"Przyjdzie walec i wyrówna"
PostWysłany: Pon Lis 20, 2006 8:11 pm Odpowiedz z cytatem
Anka
Gość

Hej Ola Krk!! ale nie napisałaś dokładnie czy chodzi Ci o interpretetację czy też o sam text??? Pzdr
o satyrze z tomu spacer cynika
Forum Amarylis Strona Główna » SATYRA