Wysłany: Pon Lis 20, 2006 4:45 pm |
|
|
|
JA też mam jutro konkurs z polskiego życzę wszystkim powodzenia , maxymalnej liczby ptk. możę się spotkamy na wojewódzkich albo rejonowych ? ( w siebie wątpie ) Jeszcze raz powodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 4:47 pm |
|
|
|
Jestem kolejna osoba biorąca jutro udział w tej olimpiadzie. W naszej sql przygotowujemy sie do niej od miesiąca ;) ciekawe, jak nam to wyjdzie :D heh, ja tu pisze zamiast sie uczyc <niedobrze> dlatego leceeeeeeeeeem papa ;) mam nadzieje, że pogadamy o wynikach jutro :D  |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 5:10 pm |
|
|
|
| Powodzenia moi mistrzowie !! :D Buziaki....damy rade ! xD |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 5:26 pm |
|
|
|
ja tez pisze to co wszyscy. dziś sie zaczołem "uczyć" tzn czytam te herezje pozdro dla wszystkich i niewieze ze sie spotkamy na rejonowych bo jak zdobende pare ptk to bendzie max. pozdro for all
yo zom
<3m> |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 5:49 pm |
|
|
|
Ja też jutro biorę udział w olimp. z polaka
Ciekawe czy będzie trudna |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 6:27 pm |
|
|
|
| ja też jutro mam olimpiade z polaka:) życze wszystkim powodzenia |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 6:38 pm |
|
|
|
| wiersza wojciecha młynarskiego "przyjdzie walec i wyrówna"? prosze o pomoc |
|
|
|
|
 |  | | Interpretacja "przyjdzie walec... |
|  |
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 6:44 pm |
|
|
|
Interpretacji zrobionej przez polonistke nie mam ale najprościej to mozna powiedziec, że każdy robi coś dla innych niestarannie, wychodząc z założenia, że to nie on będzie się o to martwić tylko ten kto przyjdzie po nich. Polacy wychodzą również z założenia, że nie ważne jest "JAK" tylko "ŻEBY BYŁO".
Mi się podoba, bo skoro nikt się nie uczył to może mam jakieś szanse^^. |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 6:51 pm |
|
|
|
elooo ja tez pisze jutro Olimpiadke z Polaka!!!Właśnie szukałam tego utworu i dzieki wam znalazłam wielkie dzięki!!!tak wogóle to najbardziej wchodzi mi do głowy "Pijaństwo", "Do Króla" no i "List do ludożerców"a reszty nie kamam na razie no i oczywiście ta "krótka rozprawa..." Mikołaja Reja jest koszmarna!!powodzenia ....ja to napewno sie nie dostane heheh  |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 7:33 pm |
|
|
|
Ojej.... !! cała młodzież polska pisze jutro olimpiadę??.... hehe, ja tesh piszę... ciekawe czy będzie trudna. Materiał trochę trudny, ale bardzo ciekawy. Piosenki Młynarskiego to głównie przesłania alegoryczne, ale interpetować mi się nie kce  |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 7:35 pm |
|
|
|
| tez mam jutro olimpiade:D tylko chory bylem i sie musialem sam w domu przygotowac.. tez mialem problemy ze znalezieniem "o satyrze". mam nadzieje ze dobrze mi pojdzie i tegoz samego wam zycze:P |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 7:50 pm |
|
|
|
| Ja też oczywiście piszę olimpiadę. A powiedzcie coś na temat tego jak rozumiecie główną myśl "kocham nasze wady narodowe" Tak poprostu "olimpiada jest o wadach i o satyrze" czy jakoś głębiej? |
|
|
|
|
 |  | | a w polskę idziemy ktoś mi wytłumaczy? |
|  |
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 7:51 pm |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 8:09 pm |
|
|
|
| Hi hi hi i ja też biorę ucział, ale tak się składa, że za bardzo to nic nie umiem (pewnie będę ostatnia w sszkole) a co do Młynarskiego to mam jedynie texty i pościągane te własnie piosenki |
|
|
|
|
 |  | | "Przyjdzie walec i wyrówna" |
|  |
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 8:11 pm |
|
|
|
| Hej Ola Krk!! ale nie napisałaś dokładnie czy chodzi Ci o interpretetację czy też o sam text??? Pzdr |
|
|
|
|
| Forum Amarylis Strona Główna » SATYRA |