Forum

login.php profile.php?mode=register faq.php memberlist.php search.php ./.

Forum Strona Główna » EROTYKA » przez dziurkę od klucza
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
przez dziurkę od klucza
PostWysłany: Nie Kwi 08, 2007 8:06 pm Odpowiedz z cytatem
amandalea

moja dłoń twoją
wędruje zakolami
wypieszczając kształty

wiruje garncarskie koło

w srebrnej smudze
drży szept

PostWysłany: Pon Kwi 09, 2007 6:01 pm Odpowiedz z cytatem
Shibbi

. Idea ładnie, ciepł, czule i ... i całą klawiaturą do gry - dla czytelnika.......... d'oh!

na smutek i śmiech ....
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PostWysłany: Pią Kwi 13, 2007 5:38 pm Odpowiedz z cytatem
amandalea

Shibbi napisał:
. Idea ładnie, ciepł, czule i ... i całą klawiaturą do gry - dla czytelnika.......... d'oh!

Jeśli poruszyłam wyobraźnię, miło mi Smile

Gratuluję!
PostWysłany: Nie Kwi 22, 2007 11:28 am Odpowiedz z cytatem
KsięgaDawida

Byłaby to prawdziwa perełka sensualizmu i erotyzmu-szkoda,ze tutaj pomieszczona-gdyby nie użycie konstrukcji pasywnej(moja... twoją ..wędruje) .Polski nie znosi strony biernej.Już Boy kpił z młodopolskiej "dziewczyny kochanej rybakiem".Szkoda takiego tekstu. To rewelacja.Proponuję (układ wersetów i interpunkcja bez znaczenia); "moja dłoń w myślach za twoją wędruje." W połączeniu ze znakomitym kołem garncarskim i szeptem jest tu coś, co możnaby nazwać "poezją miłości" (ajreny, liryka prowansalska, Hafiz),bo przecież mentalna reakcja na gest lub działanie stanowi istotę poezji. Od dawna nie zdarzyło mi sie czytać tak dobrego tekstu. Nie tylko w internecie.Nie rozumiem dlaczego to nie jest na stronie głownej.Ukłony.

PostWysłany: Pon Maj 07, 2007 5:54 pm Odpowiedz z cytatem
Shibbi

hmm... KS - - aleś TY mądras Applause Applause - ... no tak Mr. Green - no racja d'oh! Idea Rolling Eyes

na smutek i śmiech ....
Re: Gratuluję!
PostWysłany: Pią Maj 11, 2007 3:00 pm Odpowiedz z cytatem
amandalea

KsięgaDawida napisał:
Byłaby to prawdziwa perełka sensualizmu i erotyzmu-szkoda,ze tutaj pomieszczona-gdyby nie użycie konstrukcji pasywnej(moja... twoją ..wędruje) .Polski nie znosi strony biernej.Już Boy kpił z młodopolskiej "dziewczyny kochanej rybakiem".Szkoda takiego tekstu. To rewelacja.Proponuję (układ wersetów i interpunkcja bez znaczenia); "moja dłoń w myślach za twoją wędruje." W połączeniu ze znakomitym kołem garncarskim i szeptem jest tu coś, co możnaby nazwać "poezją miłości" (ajreny, liryka prowansalska, Hafiz),bo przecież mentalna reakcja na gest lub działanie stanowi istotę poezji.

Mam trochę mieszane uczucia,bo....pewnie masz rację co do formy pasywnej ale jeśli zmienię na "moja za twoją", to powiem zupełnie coś innego...zupełnie...
Dziękuję za opinię Smile
Pozdrawiam serdecznie.

PostWysłany: Pią Maj 11, 2007 3:00 pm Odpowiedz z cytatem
amandalea

Shibbi napisał:
hmm... KS - - aleś TY mądras Applause Applause - ... no tak Mr. Green - no racja d'oh! Idea Rolling Eyes

Racja?? Rolling Eyes

PostWysłany: Pią Maj 11, 2007 8:24 pm Odpowiedz z cytatem
Shibbi

amadnda................... ja nie jestem ani krytykiem liteqacki ,ani znawcą poezji - już dawno sie określiłam - DZIAŁA - PODOBA SIE WŚCIEKLE i ZGINA KOLANA------------- ale ten gość ma trocheracji - nie mówie ze strikte i w całosci, ale jak sie poczyta międzywiersze to tak Smile
Znaczy takie miałam odczucie, że jednak tgak.

na smutek i śmiech ....
PostWysłany: Sob Maj 12, 2007 3:13 am Odpowiedz z cytatem
amandalea

Shibbi napisał:
amadnda................... ja nie jestem ani krytykiem liteqacki ,ani znawcą poezji - już dawno sie określiłam - DZIAŁA - PODOBA SIE WŚCIEKLE i ZGINA KOLANA------------- ale ten gość ma trocheracji - nie mówie ze strikte i w całosci, ale jak sie poczyta międzywiersze to tak Smile
Znaczy takie miałam odczucie, że jednak tgak.

Shibi jeśli napiszę moja dłoń za twoją, to w konkretnym miejscu jest kochająca się para ale jesli napiszę moja dłoń twoją, to chyba niekoniecznie?? nie piszę wierszy dla wierszy...piszę o miejscach i sytuacjach jakie istniały, mogą istnieć...i jeśli tylko będę kierować się osądami znawców i zmieniać każdy swój wiersz dlatego, że młoda polska wyśmiewała się z tego czy tamtego, a oświecenie robiło to czy tamto, to nigdy to nie będą moje wiersze....nie jestem poetką i nigdy nią nie będę...ani poeci ani świat krytyków nie toleruje takich osób...
Pozdrawiam wcale nie urażona Mr. Green

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 3:30 pm Odpowiedz z cytatem
Shibbi

cholera - dawno mnie tu nie było - ale mam tyle zajeć, że nie nadążam Sad( przepraszam.

Nie wiem, czy napisać to jakimś wytłuszczonym czy jak - zeby było jasne.
przysięgam, że

nigdy - Mr. Green Mr. Green Mr. Green

przenigdy Doubt Doubt Doubt

Nie piszę komentarza wyrażajacego jakieś moje wahania, migawy, wątpliwości, czy podpisuję sie pod czyimiś wywodami TROCHĘ NA "NIE" PO TO ŻEBY AUTOR ZMIENIAŁ TEKST -
NIECH BÓG ZACHOWA.

Poprostu mówię to co czuje - d'oh! Wiemy dobrze, jak jest z pisaniem. Jeszce sie taki nie urodził co by drugiemu - Doubt Doubt Doubt
a co najważniejsze.......... nie po to sie pisze na miły BÓG Exclamation Exclamation żeby komuś dogodzić ...........

Mnie jak coś odpowiada to klękam na kolana i dziękuję w zachwycie - ale .........

ale ponieważ przyrzekłam odezwać sie pod każdym przeczytanym tekstem - czego nie dotrzymuję, ale trudno Brick wall
czasem jak mi nie "leży" nie pasuje - nie wpadnie ani w ucho, ani w serce to staram sie jakoś oględnie i delikatnie powiedzieć to, co mi "gra" - i proszę nie traktować tego jako wymóg zmiany tekstu -
a kyszszszsz!!! NIEeeeeeeeeeee Exclamation Exclamation

na smutek i śmiech ....
Jest OK, Amandolea
PostWysłany: Wto Sie 21, 2007 11:07 pm Odpowiedz z cytatem
Carminn

Jest dobrze, bardzo dobrze, bardzo, bardzo dobrze. "Moja dłoń twoją wędruje" - i pieszczota w tym jest, i poznawanie "Ciebie", i niepewność tego poznawania, i CEL jakby, ta delikatność za mgłą. Nic nie zmieniaj Amandolea!!!
Wers "moja dłoń w myślach za twoją wędruje..." Totalna pomyłka. W myślach? Dlaczego w myślach? Trzeba PO dłoni wędrować, POznać naprawdę , odczuć dłoń. W myślach możana tylko wymyślać i żyć w wymyślonym życiu. Poezja nie jest WYMYŚLANIEM życia, jest Życiem.

Forum Strona Główna » EROTYKA