Wysłany: Nie Mar 11, 2007 2:47 am |
|
|
| mewa |
| moderator |
 |
 |
| Dołączył: 20 Kwi 2006 |
| Posty: 1641 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
przykryty pościelą dzień
przemyka jak ptak
ciało i jego wyobrażenie
wmawiano nam
że to poślednia wstydliwa część nas
jestem ptakiem gdy wiodę na pokuszenie
bezszelestnie zamykam w skrzydłach
sekrety czułości
ostatnio czytałam o
yoni i jaspisowym korzeniu
powiało wschodem
by ładniej spokojniej
uciec z ciałem w tajemnicę
oswajam nas sprawdzam czy nadal brzmimy
ty i ja |
|
_________________ Mówiłaś, że byłaś najbardziej szczęśliwa, gdy tańczyłaś, mówiłaś też, że byłaś najbardziej szczęśliwa, gdy tańczyłaś ze mną, a teraz które ze zdań wybierasz? / Cohen |
|
|
|
Wysłany: Nie Mar 11, 2007 7:35 am |
|
|
| KsięgaDawida |
|
|
 |
| Dołączył: 21 Kwi 2006 |
| Posty: 297 |
| Skąd: Warszawa |
|
|
 |
 |
 |
|
Ladnie, dystyngowanie,z duzą kobiecą gością..chociaż i może mieć troche komiczną interpretację przez skojarzenia z j. potocznym.Ukłony  |
|
_________________ Pierwszym warunkiem docierania do Prawdy jest bezinteresownosć (E. Husserl) |
|
|
|
Wysłany: Nie Mar 11, 2007 6:06 pm |
|
|
| mewa |
| moderator |
 |
 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Księgo Dawida, tak ta kobieca powściągliwość  . Sprawa skojarzeń ze słowami potocznymi jest interesująca, ryzykowna, ale pociągająca:)
Kłaniam się i dziękuję za słowa pod wierszem:) |
|
_________________ Mówiłaś, że byłaś najbardziej szczęśliwa, gdy tańczyłaś, mówiłaś też, że byłaś najbardziej szczęśliwa, gdy tańczyłaś ze mną, a teraz które ze zdań wybierasz? / Cohen |
|
|
|
Wysłany: Nie Mar 11, 2007 10:58 pm |
|
|
| KsięgaDawida |
|
|
 |
| Dołączył: 21 Kwi 2006 |
| Posty: 297 |
| Skąd: Warszawa |
|
|
 |
 |
 |
|
Mialem na myśli kobiecą godność. Dzieki ortowi(gość) wyszła powściagliwość. Prze praszam.Ukłony. |
|
_________________ Pierwszym warunkiem docierania do Prawdy jest bezinteresownosć (E. Husserl) |
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2007 8:27 am |
|
|
| Shibbi |
|
 |
 |
| Dołączył: 12 Kwi 2006 |
| Posty: 1345 |
| Skąd: spod Maciejowej |
|
|
 |
 |
 |
|
Mnie sie podoba.
Można go mieć na karteczce i wszędzie w chwili samotności .. . . .czytać i tworzyć swoje sekrety czułości i szukać swojego brzeminia - bo chyba to z "kiedyś" gdzieś powinno brzmieć  |
|
_________________ ... nie zapomniałam nie e e e e e
to wszystko we mnie jest,
jak ochota na grzech,
na smutek i śmiech .... |
|
|
|
Wysłany: Sro Mar 14, 2007 9:28 pm |
|
|
| mewa |
| moderator |
 |
 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Shibbi powinno brzmieć Dziękuję |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 6:05 am |
|
|
|
| mewa napisał: |
jestem ptakiem gdy wiodę na pokuszenie
bezszelestnie zamykam w skrzydłach
sekrety czułości
ostatnio czytałam o
yoni i jaspisowym korzeniu
powiało wschodem
by ładniej spokojniej
uciec z ciałem w tajemnicę
|
a ja biorę tą część wiersza , bo to co przed i za niezbyt mi śpiewa....zastanów się czy nie warto z tego co brakuje po prostu zrezygnować , ale to wyżej jest cudownie młodzieńcze |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 1:49 pm |
|
|
| mewa |
| moderator |
 |
 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Nie, ono nie, ten wiersz zostanie jak jest. Wiem, szanuję odbiór czytelnika, ale ten wiersz zostanie tak jak jest. No pewnie, że młodzieńcze:) nie starzejemy się, uczucia, erotyka nie starzeją się, inny wymiar, inne podejście, ale nie starzenie:) ono dotyczy skóry:)
pozdrawiam:) |
|
|
|
|
| Forum Strona Główna » EROTYKA |